Почетна » WordPress i zašto vam je ipak potreban web dizajner

WordPress i zašto vam je ipak potreban web dizajner

by admin
0 comment

WordPress i zašto vam je ipak potreban web dizajner

WordPress je besplatni i open-source sistem za upravljanje sadržajem (CMS – Content Management System) koji omogućava korisnicima da kreiraju, uređuju i objavljuju sadržaj na web stranicama. WordPress je razvijen u PHP-u i koristi MySQL kao bazu podataka.

WordPress se može koristiti za izradu sajta, uključujući blogove, poslovne web stranice, web stranice za e-trgovinu, portfolije, forume i druge vrste web sadržaja. Njegova popularnost proizlazi iz činjenice da se jednostavno koristi, fleksibilan je i pruža veliku raznolikost tema i dodataka (plugins) za prilagođavanje izgleda i funkcionalnosti web stranica.

WordPress je izuzetno popularan i čini oko 40% svih web stranica na internetu, što ga čini najpopularnijim CMS-om.

WordPress sajt u rukama dizajnera

Iako ste možda već radili u WP-u, postoje određena znanja koja su uže specijalizovana, koja dizajner poseduje. Upravo je to razlog zašto vam je potreban web dizajner, u kojem god okruženju da rešite da radite vaš websajt.

WordPress dizajner bi trebao imati sljedeća znanja:

· Dizajner bi trebalo da ima temeljno znanje o tome kako WordPress radi i kako se koristi za stvaranje i uređivanje web stranica. Ovo uključuje poznavanje WordPress teme, pluginova i baze podataka.

· Dizajniranje web stranica: Dizajner bi trebalo da ima znanje o dizajnu web stranica, uključujući poznavanje boja, fontova, rasporeda i korisničkog iskustva (UX).

· HTML, CSS i JavaScript: Dizajner bi trebao imati temeljno znanje o HTML-u, CSS-u i JavaScriptu, jer su to osnovni jezici koji se koriste za izradu web stranica.

· Responsive design: Dizajner bi trebao biti u stanju stvoriti web stranicu koja se dobro prilagođava različitim veličinama ekrana, uključujući mobilne uređaje.

Koji deo WordPress-a možete preuzeti na sebe

WordPress nije previše težak za naučiti, posebno ako već imate iskustva s korištenjem računara i interneta. U osnovi, WordPress je vrlo intuitivan i ima korisničko okruženje koje je jednostavno za korišćenje.

Naravno, ako želite postati vrlo vešti u korišćenju WordPressa i izrada sajtova, biće potrebno neko vreme i trud. Ali u osnovi, WordPress je relativno lagan za naučiti. Svima koji preuzmu gotov websajt od web dizajnera preporučujemo samostan rad na popunjavanju blog stranice koja u velikoj meri pomaže vašem websajtu u rangiranju na Google pretraživaču.

Zašto i kako da nastavite sa samostalim rad u vašem WordPress blogu

Blog je koristan alat iz mnogih razloga. Neki od najvažnijih razloga zašto je blog koristan alat su:

1. Povećanje vidljivosti na internetu: Blog vam omogućava da objavite svoje ideje i sadržaj na internetu, što može pomoći da vas ljudi pronađu kada traže informacije o sličnim temama.

2. Izgradnja odnosa s publikom: Blog vam omogućava da uspostavite i izgradite odnos s publikom, čime stvarate zajednicu oko vašeg sadržaja. To vam može pomoći da razvijete verne čitatelje i pratitelje.

3. Deljenje svojih stručnih znanja: Blog vam omogućava da delite svoje stručno znanje sa drugima, što može pomoći u izgradnji vašeg ugleda kao stručnjaka u određenoj temi.

4. Generiranje prometa za web stranicu: Blog vam omogućava da generišete više prometa na vašu web stranicu, što može pomoći u povećanju prodaje ili promociji vaših proizvoda ili usluga.

5. Povećanje vrednosti vaše web stranice: Blog može dodati vrednost vašoj web stranici, čineći je relevantnijom i informativnijom za vaše posetitelje.

You may also like

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00