Почетна » Priprema kože pre dolaska na profesionalno šminkanje

Priprema kože pre dolaska na profesionalno šminkanje

by admin
0 comment

Priprema vaše kože pre profesionalnog nanošenja šminke je ključna za postizanje besprekornog i dugotrajnog izgleda šminke. Metode koje preporučujemo i o kojim čitate u nastavku treba praktikovati par dana pre. Potrebno vam je nekoliko proizvoda koje sigurno već imate kod kuće, u skladu sa vašim tipom kože. Lepa koža je zdrava koža.

Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti da pripremite kožu pre nego što stignete na termin za šminkanje:

 

Čišćenje

 

Počnite sa čistim licem. Koristite nežno sredstvo za čišćenje da biste uklonili prljavštinu, ulje ili ostatke šminke sa kože. Temeljno isperite mlakom vodom i osušite čistim peškirom.

 

 

 

 

 

Piling

 

Piling vaše kože će pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija kože, ostavljajući kožu glatkom i svežom. Koristite nežni piling ili četku da uklonite mrtve ćelije kože. Međutim, pazite da ne preterate sa pilingom, jer to može iritirati vašu kožu.

Pilingom i eliminišemo toksine sa površine kože, stimulišemo rast novih ćelija i pospešujemo cirkulaciju, zbog čega je koža čvršća i zdravija. Takođe, pilingom se mogu ukloniti mrlje (hiperpigmentacije) nastale pod dejstvom sunčevih zraka, a pošto pomažemo regenerisanje kože, bore će biti manje vidljive i odložiće se nastanak novih bora.

 

 

Hidratacija

 

Još jedan od važnih koraka. Nikako ne preskačite ovaj korak, ali budite oprezni pri izboru proizvoda za ovaj korak. Koristite laganu hidratantnu kremu bez ulja koja odgovara vašem tipu kože.

Koži je potrebna vlaga da bi održala elastičnost. Zato ljudi sa masnom kožom imaju tendenciju da imaju manje bora kako stare.

Ne možemo uvek da kontrolišemo okruženje kojem smo izloženi, pa je važno znati koje stvari možemo uzeti u svoje ruke da bismo poboljšali kvalitet suve ili dehidrirane kože.

 

Priprema

Nanošenje prajmera za šminku nakon hidratacije kože je suštinski korak u pripremi kože za nanošenje šminke. Prajmeri ​​pomažu u izglađivanju teksture vaše kože, zamagljivanju pora i stvaranju glatke podloge za šminkanje.

 

Krema za sunčanje

Na kraju, ne zaboravite da nanesete kremu za sunčanje da biste zaštitili kožu od štetnih UV zraka. Koristite kremu za sunčanje širokog spektra sa SPF od najmanje 30 i obavezno je nanesite obilno na sve izložene delove kože.

 

 

Prateći ove jednostavne korake, osiguraćete da vaša koža bude čista, glatka i hidrirana pre nanošenja profesionalne šminke, što će pomoći da vaša šminka izgleda najbolje i duže traje.

 

You may also like

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00