Почетна » Par saveta kako da se spakujete za putovanje u mali (ručni) prtljag

Par saveta kako da se spakujete za putovanje u mali (ručni) prtljag

by admin
0 comment

Putovanje sa malim prtljagom može biti izazovno, ali uz malo planiranja i organizacije, moguće je spakovati sve što vam je potrebno.  U nastavku slede saveti koji vam mogu služiti prilikom pripreme za put.

Napravite listu osnovnih potrepština

 

Pre nego što počnete da se pakujete, napravite listu osnovnih stvari bez kojih ne možete na putovanju. Uvek obratite pažnju na osnovne stvari, tipa veš i čarape kojih mora biti u znantno većem broju. Takođe, nosite sa sobom lako uklopljive stvari i boje. Recimo ukoliko se opredelite za jednostavniju stvar, lako ćete nadograditi nekim lepim aksesoarom, kako bi delovalo da ste u potpunosti drugu stvar obukli. Time ćete zasigurno smanjiti brojno stanje garderobe koju nosite sa sobom.

 

Na sajtu svoje avio kompanije proverite koje su dozvoljene dimenzije ručnog prtljaga

 

Kako bi putovali bez brige da li ćete morati da uklonite nešto zbog kilaže vašeg prtljaga ili da budete vraćeni zbog dimenzija koje nisu dozvoljene, obavezno se prethodno raspitajte o svemu na sajtu avio kompanija. Detalje ćete sigurno naći, a i ukoliko ne, uvek postoji opcija da pozivom info centra dobijete željene informacije. Informišite se na vreme, kako bi vaše putovanje bilo bezbrižno.

 

 

 

 

 

 

 

Ukoliko nemate prostora za vašu omiljenu jaknu, ponesite je sa sobom. Obucite je. Mnogi praktikuju ovu metodu.

 

Urolajte garderobu

 

Ovom metodom možete sprečiti gužvanje, a dobićete na prostoru u koferu. Pogodna je kako za majice, tako i za pantalone. Savet plus: Izbegavajte garderobu koja je sklona gužvanju. Izbegavajte lan i keper materijal jer se oni baš gužvaju i moraćete da peglate stvari kada ih izvadite iz kofera.

 

Teške stvari postavite na dno kofera

 

Rasporedite tečnosti i spakujte ih u odvojene kesice.

Ukoliko nosite samo ručni prtljag obavezno je da sve bude spakovano u kesici maksimalne dimenzije 20×20 koja ima zip zatvaranje.

 

 

Nadamo se da su vam ove informacije bile od koristi. Ukoliko imate još saveta, pišite nam.

Srećan put!

 

 

 

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00