Почетна » Ovo su saveti profesionalnih frizera: Pravilna nega kose kod kuće

Ovo su saveti profesionalnih frizera: Pravilna nega kose kod kuće

by admin
0 comment

Znate li onaj osećaj kada izađete iz salona, pa u trenu pomislite kako je sve drugačije oko vas, filmski? Mnogi frizeri vešto skrivaju tajne kako bi se osećale kao dive jedino kada izlazimo iz frizerskog salona. Međutim, sve za lepotu! Dolazimo do nekoliko praktičnih saveta. Saznajte u nastavku.

Koristite prave proizvode

Važno je da koristite proizvode koji odgovaraju vašem tipu i teksturi kose. Na primer, ako imate kovrdžavu kosu, možda će vam trebati proizvod koji će vam pomoći da definišete vaše lokne, dok će nekome sa finom kosom možda trebati šampon i balzam za povećanje volumena.

 

 

 

 

 

 

 

Šampon i regeneraciju redovno

 

Pobrinite se da redovno šamponirate i održavate kosu kako biste je održali čistom i zdravom. Međutim, izbegavajte prekomerno pranje kose, jer to može da skine prirodna ulja i učini je suvom i lomljivom.

 

Koristite tretman za dubinsko kondicioniranje

 

Koristite tretman za dubinsko kondicioniranje najmanje jednom sedmično kako biste vratili vlagu i ishranu vašoj kosi. Tretman je prepun ciljanih sastojaka za otklanjanje specifičnih problema s kosom – poput tuposti, kovrčanja ili izlizanih vrhova – uzrokovanih svakodnevnim habanjem stiliziranja i šamponiranja, kao i faktorima okoline kao što je sunce (koje potamljuje boju).

 

Zaštitite kosu od toplote

 

Zagrejte alate za stilizovanje, kao što su pegle i pegle za kosu, mogu oštetiti kosu ako se ne koriste pravilno. Uvek koristite proizvod za zaštitu od toplote pre upotrebe ovih alata i nemojte ih koristiti na mokroj kosi.

 

Kad god tretiramo kosu aparatima koji rade po principu toplote, mi topimo vlakna koja su sačinjena od elastina koji je zadužen za čvrstinu kose.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izbegavajte korišćenje previše toplote

 

Pokušajte da izbegavate prečesto korišćenje alata za toplotno oblikovanje, jer oni vremenom mogu oštetiti vašu kosu. Umesto toga, odlučite se za sušenje kose na vazduhu ili za podešavanje niske temperature na alatima za oblikovanje.

 

Nežno češljajte kosu

 

Koristite češalj sa širokim zupcima ili četku sa mekim vlaknima da nežno češljate kosu, počevši od vrhova i napredujući do korena.

 

Redovno šišajte kosu

 

Redovno šišanje može pomoći da vaša kosa bude zdrava i spreči stvaranje ispucalih vrhova. Cilj je da se podrezujete svakih 6-8 nedelja.

 

Zaštitite kosu od sunca

 

Kao i vaša koža, vaša kosa može biti oštećena sunčevim UV zracima. Ako ćete provoditi vreme napolju, nosite šešir ili koristite proizvod za kosu sa SPF-om da biste zaštitili kosu.

 

 

 

Zdrava kosa= kontinuirana nega. Istražujte, planirajte u skldu sa vremenskim uslovima i štitite je od toplote. Budite uverene da ćete imati lepu i negovanu kosu kroz par meseci na kojoj će vam zavideti frizeri.

You may also like

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00